Dirigent

Jeroen Moons werd op 10 maart 1987 geboren in een wel heel muzikale familie. Zowel moeder als vader waren al van kindsbeen af actief in de muziekwereld. Ook beide grootvaders en een aantal nonkels waren gebeten door het muzikale virus.

Op 7 jarige leeftijd begon Jeroen aan zijn muziekopleiding in het plaatselijke muziekschooltje van de K.F. Sint-Adriaan Haacht. Na een half jaar notenleer nam hij de trompet ter hand en ging hij bij “nonkel Sonny” naar de les.

Na twee jaar in de plaatselijke muziekschool was het tijd voor dat ietsje meer. In 1996 startte Jeroen zijn opleiding aan het conservatorium te Mechelen. Na nog enkele jaren trompet gespeeld te hebben bij Paul Mertens en Ronny Cobbaut, schakelde hij over op hoorn. Een keuze die hem zeer goed beviel en zorgde voor een extra portie motivatie. Naast de verplichte notenleer volgde Jeroen ook nog vakken als algemene muziekcultuur en harmonieleer, waarvoor hij slecht 2 i.p.v. 3 jaar nodig had. In 2006 studeerde Jeroen af aan het conservatorium met maar liefst 91% en de bijhorende gouden medaille van de stad Mechelen.

Nog was de honger naar muzikale kennis niet gestild. Onmiddellijk na het beƫindigen van de opleiding aan het conservatorium trok hij naar de muziekacademie van Genk om er bij Tom de Haes en Kevin Houben de kunst van de HAFABRA-directie onder de knie te krijgen. Ook deze studie werd met grote onderscheiding afgerond. Van een Jury met ondermeer Bert Appermont en Willy Fransen kreeg Jeroen liefst 88% voor praktijk en 91% voor theorie en het bewerken van muziekstukken voor Harmonie, Fanfare en Brass band. Dit resultaat resulteerde in een eerste prijs HAFABRA directie.

Sinds 2006 is Jeroen dirigent bij de K.F. De Dalgalmen te Gelrode. Met deze vereniging behaalde hij in het najaar van 2013 een score van 83,66% op het provinciale orkestentornooi in de tweede afdeling. In de zomer van 2013 nam hij ook bij RWV het dirigeerstokje op.